Arendalsgruppas I-Gate er flyttet til Fjæreheia.

LA4AI er flyttet til Fjæreheia ved Grimstad. Grunnen til det er at APRS Digipeateren LD4GF som sto nettopp på Fjæreheia linket mange at pakkene fra de andre Digipeaterne til I-Gaten vår. Av antall pakker sammenlagt fra digipeaterne LD4AA, LD4VS, LD4SH, LD4BO, LD4AT og LD4LF sto LD4GF på Fjæreheia for  65%. Det var ingen mening i at den skulle gjøre det, da dette bare skapte unødig trafikk på nettet. Løsningen ble at vi tok LD4GF ut av nettet og erstattet den med I-Gaten LD4AI som også fungerer som Digipeater. Resultatet ble at I-Gaten vår nå hører samtlige av våre digipeatere direkte + en del andre inkludert Kristiansandsdigipeateren LD4KA. Nesten all retransmisjon er nå blitt borte, så det tyder på at vi nå har fått en mye bedre struktur i nettet. Det var Ole, LA7LW og undertegnende LA3VW som sto for flyttingen Fredag den 6. Oktober 2017.

Her ser vi hele oppsettet av LD4AI. Fra høyre har vi montert et Kathrein K64 00 21 bandpassfilter. Det har opprinnelig en senterfrekvens omkring 160 MHz, men ved hjelp av en HP Nettverksanalysator klarte vi å trimme det inn til 144,800 MHz. I mitten av  bildet ser vi en Yaesu radio og helt til høyre har vi en WX3IN1 I-Gate/digipeater fra MICROSAT i Polen. Denne er tilkoplet ett ICE-modem som gruppa har bekostet. Alt kan fjernstyres fra administrators hjemme-QTH inkludert D-Star repeateren vår som også befinner seg her. Dette oppsettet ser nå ut til å fungere tilfredstillende.

Har du lyst til å se på utsikten fra masta hvor antenna står, kan du følge denne linken hvor LA2VRA har leika seg med dronen sin:  https://youtu.be/azBvXGa6GTk

Field day på Slåttøya 2017

Då var det field day igjen, den 2. september var det duket for ny runde. Klubben hadde fått anledning til og være på

Slåttøya på Tromøy (JO48jk). Jørn LA8DNA med sin XYL og jeg LA2VRA Willfred kjørte på plass i 11 tiden. Været var helt topp med sol

og nesten sommer temperatur. Det ble sondert litt i det området vi kunne være på og etter hvert fant vi ei grass slette som var egnet til oppsettet vårt.

Selvfølgelig så var det ikke helt optimalt med oppsett av to HF rigger så nære hverandre men det sosiale har også en stor betydning i dette.

 

 

2 x field day stasjoner.

Som dere ser er det kort avstand mellom oss. Jørn hadde rigget seg utenfor med bord og stoler samt at tilhengeren var med for det som den kunne bidra med.

Et stykk militær antenne og ei livbåtantenne ble brukt hos han. Icom IC 706 og MFJ tuner der i gården. Utrolig bra radio for slike operasjoner

Jeg hadde med Spiderbeam glassfibermast på 12m (brukte bare 10m av den) som jeg stroppet fast i bilen med en W3DZZ på.

Hadde i tillegg Little Tarheel II motor antenne på taket for 80 – 6 meter. Brukte Icom IC-7300 for den har innbygd tuner med 1. stk 96 amper gelebatteri. Kjemperigg for fieldday.

Berlingo shack.

Som dere ser har jeg riggen inne i bilen der det er stol og bord samt alt jeg

trenger. På uværsdager er det helt topp men denne dagen tok temperaturen helt av så

en uteshack som Jørn hadde var nok og foretrekke.

Greit oppsett inne i varerommet.
HF + 2m/70 cm.

Det var en heilt nydelig plass i nesten helt støyfrie omgivelser. Vi kjørte mellom vel ca 50 kontakter på forskjellige mode SSB / CW / JT65.

Plassen ble også markert på APRS kartet med LA2VRA-9 med teksten “Fieldday ”

En del field day kontakter i Norge og nedover i Europa ble kjørt. Kjente igjen en del som ble kjørt i 2016 også.

Det var folk på tur der som var interessert i det vi drev med. Hadde også besøk av LA3BPA Tormod som er fra Arendal men bor på Østlandet.

Hadde sett hvor vi var på hjemmesiden vår, så det er folk som følger med oss. Kjempefint!!!!

En hyggelig lang hyggelig eyeball med han.

Vi var der til ca. 1800. Då var det nok synes vi. Myggen var på plass når sola begynte å gå ned bak en liten kolle.

Då synes vi at myggen kunne fortsette der vi slapp.

Vi anså det som vel utført så  vi ryddet etter oss slik at det kunne vel være muligheter et annet år også.

 

de beste 73 fra Willfred LA2VRA……………