APRS Digipeater LD4AA på Tveitheia i Åmli

LD4AA ble montert  på Tveitheia i Åmli den 26. September 2015  og ble satt i drift kl 13:30. Den ble da satt opp med signaturen LD4AK. Dette var en midlertidig signatur som er tiltenkt et annen QTH, og i dag, 30.10.2015, fikk den godkjent egen signatur av NKOM. Signaturen ble som sagt LD4AA og signaturbyttet foregikk remote kl 17:30 samme dag.

Digipeateren er montert inn i en bod som er eid av kraftverket, men da den pr i dag ikke inneholder andre tjenester har vi den helt for oss selv. Vi har overtatt 2m antennen til Politiets gamle analoge nett som sto her. Resten av utstyret, som besto av 2 stk radioer har vi fått og plukket ned. På bildet under, som er tatt under uttestingen av digipeateren, sees ett rustfritt stålskap på veggen som digipeateren er montert inn i sammen med ett power.  Dette for å sikre oss mot mus som det så ut til å ha vært mye av her. Batteriladerne som sees på veggen ved siden av digipeateren er for lading av 12 V batterier som står under benken. Disse er ikke tatt i bruk av oss enda. Det var montert fire 2m antenner oppe i stolpen og vi er veldig usikre på hvilken vi bruker. Ingen kabler var merket og de var veldig vanskelige å følge uten å måtte klatre opp. Men vi vet i hvertfall at vi bruker politiets gamle 2m antenne, og den ble målt  og viste et SWR nær 1:1. Tester i felten vil vise hvor godt denne dekker, men etter det vi har simulert, tyder det på at der er god dekning.

Her sees LD4AA på veggen mellom to batteriladere. PC og powermeter er utstyr vi bruket under uttesting.

(Hvis du klikker på bildene vil du få større og bedre gjengivelse)

*

Her ser vi boden som alt utstyret vårt er montert inn i.

 

Det er en solid stolpe som antenna vår er montert opp i.

Sammenlign størrelsen med 13 år gamle Amanda som er harmonisk av LA3VW.

Antenneparken

Her sees litt mer av antennestolpen. Ikke bare er den forankret godt, men den har og barduner som holder den på plass under vinterstormene.

70 cm antennen i bunnen av bildet er nå demontert og fraktet ned til gruppens materialforvalter.

Det var godt med en kaffetår under evalueringen av dagens innsats. På bildet ser vi LA8ENA, Vidar til høyre og LA7LW, Ole til venstre.

LA3VW, Odd var fotograf og ble ikke med på bildet.

Tekniske Data:

Signatur

LD4AA

Frekvens

144,8000 MHz

QTH

Åmli / Tveitheia

Locator

JO48GS

Høyde over havet

406 m

Antennehøyde i mast

10 m

Antenne / Side i mast

Vest

Antenne

2m pisk. Data ukjent.

Effekt tilført antenne

4 Watt

Radio

Argent Data T3-301

Modem

OT3m integrert i radio

Software

 56476

Status

QRV

Teknisk Ansvarlig:   LA7LW

Nå er Yaesu DR1XE på plass.

Nå er ny repeater,  Yaesu DR1XE, på plass på Vakttårnheia i Arendal. Med antenne 150 flotte meter over havet.

Ble montert 8. september 2015 i skap og alle ting som skal være med ihht. oppsettet.

Antenna blei sjekket av LA6VBA Tarald og den hadde et swr forhold som vi likte.

Var dette en dummyload i 50 ohm???  Når alle ting var montert og alt som var tatt med inn i lokalet ryddet og i

orden så var det å ta en sjekketur om den virket lengre en ned på bakken under masta.

Sola var ennå høyt på himmelen så det gjekk bra. LA7LW Ole og LA2VRA Willfred tok ein tur på COOP cafe for å ta ein kaffe etter runden.

En sosial kaffetår tar tid og det blei vel mellom kl 20 og 20.30 før jeg, LA2VRA Willfred, tok fatt på turen til Åmli via Fiane i Holt, til fellesbeita i Åmli  til Dølemo og ned til Froland.

Derifra over Løddesøl og Rykene til Grimstad. Kjempeflott signal opp igjennom, prøvde å snakke digitalt fra Selåsvatn og det gjekk veldig fint med LA3VW Odd på analog.

Dette lovet bra, hadde signal helt til krysset ved i Åmli før jeg svinget ned mot Dølemo. Tysst derifra til  nesten nede ved Dølemo, der en qso mellom LA6VBA Tarald og LA3VW Odd

var godt hørbar men ikkje  mulig å være delaktig i.

Når jeg passerte Hynnekleiv så var det fint å kjøre radio igjen. Nedover så var det bare fryd og gammen og metert på min Yaesu FTM 400 viste rødt så det var 9+30 i alle fall.

Hadde kontakt med LA3VW Odd og LA6VBA Tarald heilt til Løddesøl sletta. Dette var en testtur som var flott. Nå er det bare mot Oslo og Kristiansand som står igjen. Har kjempetro

dette Qth’et. Noen bilder ble tatt så disse kommer nå.

 

73    fra LA2VRA Willfred..

 

   VAK Toppseksjon

Vakttårnheia fra Pollen i Arendal                                                                                                                                        Flott høyde.!!!!!!!!!!!!!!!!

 

   

Repeateren  i skapet. Yaesu DR1XE.                                                                                       Fra venstre: LA6VBA Tarald, LA7LW Ole og LA2VRA Willfred.Bildet tatt når alt var klart..

Bak kameraet på alle bildene: LA3VW Odd .

 

 

 

Ny LA5AR

Nå er DR-1X på tur til QTH.

Nå står Yaesu DR1X på pulten min ferdig programmert på 145.700 som LA5AR. Den er  System Fusion og analog i samme

radio og jeg har testet den som crossband her hjemme og den fungerer bra med den muligheten som det er å ha når både repeater

og to radioer innenfor 100kvm. Diverse ekstra ting blir satt på, slik som sirkulator med dummyload og nye antenner i ei høyde vi liker.

Har tatt tre bilder av den når den står på benken her hos meg men det vil bli flere når den er montert.

73 fra Willfred LA2VRA………..!!