D-Star repeater LD4RH på Heiberg

Vi kommer i løpet av kort tid til å få en ny D-star repeater i vårt nærområde. Det vil  i første omgang bli et såkalt Hotspot. D.v.s. samme frekvens vil bli brukt både til sending og mottaking. Det betyr igjen at man ikke kan ha QSO lokalt her, kun via ander repeatere og hotspots via internett. Hvis trafikken blir stor her, vil vi vurdere å oppgradere til full duplex. Det er montert opp en 5 GHz link her som er god for ca 100 Mb/s. ned til Hasåsen hvor der står et ICE-modem, så den siden skulle være i orden. (Hasåsen er Søndeledrepeaterens QTH) Alt nødvendig utstyr, inkludert en fjernstyrt PC med Linux operativsystem er på plass. Antennen vil bli den gamle antenna oppe i masta som vi tideligere (i pakkeradiotiden) brukte som link mot Grimstad. Den er sjekket og fungerer utmerket. Det eneste vi mangler er en godkjenning fra Nasjonal Kommunikasjonsmyndighet og den venter vi på hver dag nå. Det er Knut – LA3YNA som har stått for mesteparten av det praktiske arbeidet. Undertegnede og Ole – LA7LW  har fungert som konsulenter.

 

DSC_1490

Det er den nederste antenna, en KATHREIN K 73 30 2 1, som vil bli brukt av LD4RH.

Den øverste antenna brukes til APRS av LD4SH.

Antennemasta på Heiberg

Her ser vi LD4RH`s QTH.

Antenna er det nederste “badekaret”

 (Du kan klikke på bildene for å få de større)

14.03.2015

Ja, nå er LD4RH QRV  og godkjent av NKOM. Dette skjedde den 12.01.2015. Den kjører nå ren simplex, også kalt HotSpot, og er som sagt QRV. Den kjører på frekvensen 433,6375 MHz, men skal skifte til 434,5375 MHz så snart veien blir fremkommelig til Heiberg.

22.03.2015

Søndag den 22. Mars 2015 var LA3YNA og LA6VBA oppe på Heiberg i et himla snøvær og justerte på D-Star antenna. Slik den sto fra pakkeradiotiden gav den dårlig dekning i retning Risør sentrum. Kragerøområdet var også dårlig dekket. Antenna ble nå vridd ca 45 grader lengere øst og det viste seg å gi gode resultater. Risør sentrum har nå full dekning, Kragerø er og blitt bra. Innover i landet dekker den omtrent som før langs E-18 – til fylkesgrensa (Telemark). I de kystnære områdene er den nå mye bedre. På bildet ser dere LA6VBA, som er sertifisert mastemontør, under operasjonen. Fotografen er LA3YNA.

IMG_3353

24.04.2015

Vi  har nå byttet til   “rett frekvens”  (434,5375 MHz)  på LD4RH.  Samtidig benyttet vi anledningen til å bytte modem.  Det var ett modem av typen DVRPTR-V1 som ble byttet ut med ett DVRPTR-V2.   DVRPTR-V1  modemet hadde til tider vansker med å kommunisere med den PC`en vi bruker. Etter byttet til V2 fungerer alt utmerket.

God Jul

Animated_Xmas_wreath_animation   Vil ønske alle i Arendalsgruppen andre som er inne og leser på vår hjemmeside en riktig GOD JUL og et GODT NYTT ÅR..

Håper på et like fint, sosialt, og innholdsrikt år i 2015.  Nye medlemmer er veldig velkommen. Med  interesse av  radiokommunikasjon og andre ting er du/dere med eller uten lisens hjertelig velkommen på våre møter.

Kanskje dette kunne være en fin klubb å være med i!