APRS Digipeater LD4SH på Heiberg

Antennemasta på HeibergDette er LD4SH’s QTH på Heiberg i Risør kommune.  Utstyrsrommet er bak den røde dobbeltdøra til venstre på bildet.

*

*

LD4SH ble satt opp den 8. Mars 2008. Det var et samarbeidsprosjekt mellom flere interesserte amatører og med LA9CKA – Tom Rune som pådriver. LA3YNA – Knut var og er fremdeles ansvarlig for installasjonen. Efter spørsmål fikk de lov å bruke det som kunne brukes av pakkeradioutstyr som tideligere var installert her av Arendalsgruppen. Den eneste nyinstallasjonen, ble en UI-digi software i en TNC2. Dette oppsettet har ruslet og gått uten avbrudd siden dengang. Det har mange ganger vert snakk om å bytte ut deler av dette utstyret slik at det mere tilfredstiller dagens krav, men ingenting har skjedd. Arendalsgruppens installasjoner her ble godkjent av Telenor allerede i 1994. (Backbone 70 cm linker hhv mot Skien og Grimstad) Aksessnoden LD4SL-2 på 2m for pakkeradio ble installert i 1998, men den er gått QRT for mange år siden. Dokumentasjon på 2m installasjonen finner du her: LD4SL-2  Det er denne antennen, en 2-element yagi, som i dag brukes på APRS digipeateren.  Den bør nok byttes ut med en mer rundtstrålende antenne. Alt av pakkeradioaktivitet på dette QTH er i dag en saga blott.

DSC_1490

APRS antennen er den vertikale dipolen øverst på bildet.

Under står det en 70cm antenne som brukes på D-Star repeateren LD4RH. Den står i dag i en litt annan retning for å dekke Risør sentrum.

En tilsvarende antenne står på motsatt side av masta. Den er ikke i bruk i dag.

 

Tekniske Data:

Signatur

LD4SH

Frekvens

144,8000 MHz

QTH

Risør / Søndeled – Heiberg

Locator

JO48NS

Høyde over havet

230 m

Antennehøyde i mast

10 m

Antenne / Side i mast

SydVest

Antenne

Rhode & Schwarz  2 el. Dipole

Effekt tilført antenne

10 Watt

Radio

  Kenwood TM-251E

Modem

MFJ-1270B

Software

UI-digi

Status

QRT

Teknisk Ansvarlig:   LA3YNA

 

Onsdag 21.Oktober 2015.

Digipeateren ble i dag demontert og gikk QRT fra dette QTH. Den vil snart bli QRV igjen med helt ny radio, nytt modem og nytt QTH.

Det nye QTH er Hasåsen, som ligger like i nærheten.

Her er link til det nye QTHet:  http://la4a.no/archives/1939