Arendalsgruppas I-Gate er flyttet til Fjæreheia.

LA4AI er flyttet til Fjæreheia ved Grimstad. Grunnen til det er at APRS Digipeateren LD4GF som sto nettopp på Fjæreheia linket mange at pakkene fra de andre Digipeaterne til I-Gaten vår. Av antall pakker sammenlagt fra digipeaterne LD4AA, LD4VS, LD4SH, LD4BO, LD4AT og LD4LF sto LD4GF på Fjæreheia for  65%. Det var ingen mening i at den skulle gjøre det, da dette bare skapte unødig trafikk på nettet. Løsningen ble at vi tok LD4GF ut av nettet og erstattet den med I-Gaten LD4AI som også fungerer som Digipeater. Resultatet ble at I-Gaten vår nå hører samtlige av våre digipeatere direkte + en del andre inkludert Kristiansandsdigipeateren LD4KA. Nesten all retransmisjon er nå blitt borte, så det tyder på at vi nå har fått en mye bedre struktur i nettet. Det var Ole, LA7LW og undertegnende LA3VW som sto for flyttingen Fredag den 6. Oktober 2017.

Her ser vi hele oppsettet av LD4AI. Fra høyre har vi montert et Kathrein K64 00 21 bandpassfilter. Det har opprinnelig en senterfrekvens omkring 160 MHz, men ved hjelp av en HP Nettverksanalysator klarte vi å trimme det inn til 144,800 MHz. I mitten av  bildet ser vi en Yaesu radio og helt til høyre har vi en WX3IN1 I-Gate/digipeater fra MICROSAT i Polen. Denne er tilkoplet ett ICE-modem som gruppa har bekostet. Alt kan fjernstyres fra administrators hjemme-QTH inkludert D-Star repeateren vår som også befinner seg her. Dette oppsettet ser nå ut til å fungere tilfredstillende.

Har du lyst til å se på utsikten fra masta hvor antenna står, kan du følge denne linken hvor LA2VRA har leika seg med dronen sin:  https://youtu.be/azBvXGa6GTk