APRS Digipeater LD4GF på Fjæreheia

Antenna til LD4GF

LD4GF ble satt i drift 20. August 2010. Før den tid gikk den et par mnd. i prøvedrift med signaturen LA3VW-2. Med det antenneoppsettet som er i dag dekker den best nordøstover mot Risør. Sydover mot Kristiansand er dekningen svak da antennen står på baksiden av masten. Her er planen å få til en mer rundstrålende dekning. Antennen som brukes i dag er rester efter det gamle pakkeradio oppsettet som var her tideligere (LD4GS-2).

Tekniske data:

Radio:

Kenwood TM-221E

Frekvens:

144,800 MHz

QTH:

Fjæreheia i Grimstad kommune

Locator:

JO48HJ

Høyde over havet:

157 m

Antennehøyde i mast:

17 m

Antenne:

Rohde & Schwarz RS2HV

Antennegain:

Ukjent

TX effekt:

10 Watt

Modem :

OT2m

#

Teknisk ansvarlig: LA3VW

ot1mOT2m modemet som er i bruk på LD4GF.

Dette er nå gått ut av produksjon til fordel for det nye OT3m. Er du interessert i flere opplysninger finner du dette her:

https://www.argentdata.com/catalog/product_info.php?cPath=22&products_id=155

12.01.2014

LA7LW og LA2VRA  var i dag oppe på Digipeater -QTH og monterte en GSM-switch, slik at vi nå kan slå spenningen av/på via en mobiltelefon. Dette ble gjort forde at vi fra tid til annen har opplevd at digipeateren har “hengt” seg. Dette igjen har medført at vi må ta turen opp og resette den. På vinteren er det ikke noen kjørbar vei opp dit, så det har skjedd at den har vert ute av drift i perioder. Dette håper vi det vil bli en slutt på nå.

En annen ting som ble utført samtidig var at vi har en PC som surrer og går der oppe i forbindelse med D-Star repeateren vår. På denne ble det momtert en nullmodem kabel mellom com-porten og modemet. Da vi har full remote control på PCen, kan vi nå gå inn på modemet via ett passende program og gjøre alle endringer eller modifikasjoner som måtte være nødvendig fra hjemme-QTH. Dette er nå testet og det fungerer helt greit.

Remoteswitch

Her ser vi GSM-switchen. Den er felles for både APRS og D-Star installasjonene.

LD4GF

Dette er LD4GF montert i 19″ rack.

*

LD4GF gikk i dag 15. September, 2014  QRT for en periode p.g.a. at vi trengte dette QTH til LA5AR. LA5AR har til tider vert plaget av sterk støy på sitt QTH på Tromøya. Vi har nå lånt antenne og plass for å verifisere om støyen kommer fra forrige QTH eller om den følger repeateren. Det er planer om å sette opp LD4GF midlertidig på “repeater-QTH” på Tromøya da vi ikke har mer enn en 2m antenne i masata her på Fjæreheia.

LD4GF ble plassetu ut på Tromøya i Oktober – 2014. Der har den stått til test og dette har vert så vellykket at vi besluttet å sette opp en APRS digipeater permanent. Denne kom på plass permanent 2. Mai – 2015 med signaturen LD4AT.  LD4GF ble tatt ned fra samme dato. Den skal nå tilbake hit til Fjæreheia.  LA5AR har fått nytt permanent QTH på Vakttårnheia og ble demontert her  1. uka i September 2015. Uka etter ble LD4GF montert opp igjen på sitt opprinnelige QTH, men med ett litt annet oppsett:

Tekniske Data:

Signatur

LD4GF

Frekvens

144,8000 MHz

QTH

Grimstad – Fjæreheia

Locator

JO48HJ

Høyde over havet

167 m

Antennehøyde i mast

10 m

Antenne / Side i mast

Øst

Antenne

Rhode & Schwarz  2 el. Dipole

Effekt tilført antenne

10 Watt

Radio

  Kenwood TM-251E

Modem

Argent Data OT2m

Software

Status

QRV

Teknisk Ansvarlig:   LA7LW