Nå er Yaesu DR1XE på plass.

Nå er ny repeater,  Yaesu DR1XE, på plass på Vakttårnheia i Arendal. Med antenne 150 flotte meter over havet.

Ble montert 8. september 2015 i skap og alle ting som skal være med ihht. oppsettet.

Antenna blei sjekket av LA6VBA Tarald og den hadde et swr forhold som vi likte.

Var dette en dummyload i 50 ohm???  Når alle ting var montert og alt som var tatt med inn i lokalet ryddet og i

orden så var det å ta en sjekketur om den virket lengre en ned på bakken under masta.

Sola var ennå høyt på himmelen så det gjekk bra. LA7LW Ole og LA2VRA Willfred tok ein tur på COOP cafe for å ta ein kaffe etter runden.

En sosial kaffetår tar tid og det blei vel mellom kl 20 og 20.30 før jeg, LA2VRA Willfred, tok fatt på turen til Åmli via Fiane i Holt, til fellesbeita i Åmli  til Dølemo og ned til Froland.

Derifra over Løddesøl og Rykene til Grimstad. Kjempeflott signal opp igjennom, prøvde å snakke digitalt fra Selåsvatn og det gjekk veldig fint med LA3VW Odd på analog.

Dette lovet bra, hadde signal helt til krysset ved i Åmli før jeg svinget ned mot Dølemo. Tysst derifra til  nesten nede ved Dølemo, der en qso mellom LA6VBA Tarald og LA3VW Odd

var godt hørbar men ikkje  mulig å være delaktig i.

Når jeg passerte Hynnekleiv så var det fint å kjøre radio igjen. Nedover så var det bare fryd og gammen og metert på min Yaesu FTM 400 viste rødt så det var 9+30 i alle fall.

Hadde kontakt med LA3VW Odd og LA6VBA Tarald heilt til Løddesøl sletta. Dette var en testtur som var flott. Nå er det bare mot Oslo og Kristiansand som står igjen. Har kjempetro

dette Qth’et. Noen bilder ble tatt så disse kommer nå.

 

73    fra LA2VRA Willfred..

 

   VAK Toppseksjon

Vakttårnheia fra Pollen i Arendal                                                                                                                                        Flott høyde.!!!!!!!!!!!!!!!!

 

   

Repeateren  i skapet. Yaesu DR1XE.                                                                                       Fra venstre: LA6VBA Tarald, LA7LW Ole og LA2VRA Willfred.Bildet tatt når alt var klart..

Bak kameraet på alle bildene: LA3VW Odd .