Home » Aprs » LD4SH er flyttet fra Heiberg til Hasåsen
   

LD4SH er flyttet fra Heiberg til Hasåsen

APRS digipeateren LD4SH ble i dag Lørdag 28. November, 2015 flyttet opp til Hasåsen etter å ha vert QRT en måneds tid. Da Søndeledrepeateren, LA6SR ble fyttet til Heiberg måtte APRS noden vike, da vi bare har  en 2 m antenne i masta.  LD4SH står nå i den gamle repeaterboden. Den er nå en mere “up to date” digipeater, da vi har byttet ut det gamle MFJ-1270-B modemet med en mere moderne OT3m fra Argent Data. Det var LA3YNA, Knut som påtok seg flyttejobben i dag. I den forbindelse så har han også tatt noen flotte bilder:

Hasåsen i retning Risør

Dette er “morgenutsikten” fra LD4SH i retning Risør. Vi skimter Skagerak i horisonten.

Antenneinspeksjon

Her er det antennen, en Diamond X-300 som blir inspisert av Knut – LA3YNA

LD4FH Antenne

Og her er selve antennen på snei i toppen av masterøret. Antennen under på siden av masterøret er en AIS mottakerantenne som brukes til  www.marinetraffic.com

Hjemme QTH

Inne i boden ser vi APRS utstyret plassert i et rustfritt stålskap oppe på vegger til høyre på bildet. Det inneholder ett 12 V / 5 A powersupply og ett OT3m modem som er integrert i en radio fra Argent Data.

Tekniske Data:

Signatur

LD4SH

Frekvens

144,8000 MHz

QTH

Risør / Søndeled – Hasåsen

Locator

JO48NS

Høyde over havet

190 m

Antennehøyde i mast

10 m

Antenne / Side i mast

Topp

Antenne

Diamond X-300

Effekt tilført antenne

4 Watt

Radio

Argent Data T3-301

Modem

OT3m – innebygget i radio.

Software

 56476

Status

QRV

Teknisk Ansvarlig:   LA3YNA

Her er link til det gamle oppsettet på Heiberg:  http://la4a.no/archives/671

 

Hasåsen 1

Her er ett bilde fra Hasåsen under reparasjon av taket på repeaterbua. Bildet er tatt en gang i forrige århundre, sansynligvis på 1980 tallet. Det er LA6VBA, Tarald og LA9AN, Tore som jobber på taket mens Gaute, LA9YN foreviger det hele. Masta til høyre er den opprinnelig masta for LA6SR. Den bærer preg av tideligere eksperimenter. Den kom på plass ved hjelp av helikopter og ble montert helt ferdig på verkstedet hos Ivan, LA1SE nede i Søndeled. Tønna midt på masta inneholdt duplexfilteret til å begynne med. Det ble imidlertid flyttet inn i bua etter en tid da det var upraktisk å ha det oppe i masta. Kula på toppen av masta er en dome og inneholder en halo antenne som repeateren gikk på de første åra. Den kjørte da med horisontal polarisering. Dette ble også svært upraktisk ikke minst med tanke på mobilkjøring, men noen hadde haloantenner på bilene sine. Etter hvert så ble det besluttet å gå over til vertikal polarisering og den første antenna er den som dere ser på bildet i toppen av masta. Det er en collinear antenne som også hadde sine svakheter. I vinden der oppe så ble det stadig brudd i loddingene som igjen førte til mye støy. Efter hver reparasjon holdt den kun en kort stund. På slutten så ble repeateren (2 stk Kenwood TR-2000G ) byttet ut med andre radioer, og ett masterør og en X-300 antenne ble montert på selve boden. Det er det siste oppsettet som ble brukt helt til den ble flyttet opp på Heiberg. Der ble den ersatattet med en ICOM-5000  repeater.

Se link: http://la4a.no/archives/1832

I dag er det LD4SH som har overtatt dette QTH. Ved anledning flytter vi kanksje antenna opp i masta igjen, men da trengs det en dugnad……………….